loading...
سایت انجمن علمی رشته مهندسی مدیریت اجرایی و مهندسی مدیریت پرژه
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
مشکلات مهندسی مدیریت اجرایی 3 1180 shahin98
بلاتکلیفی رشته مهندسی مدیریت اجرایی 1 592 balaghy
تغيير نام رشته مهندسي مديريت اجرايي به مهندسي اجرايي 18 1349 balaghy
دانلود کتاب مقاومت مصالح جانسون ، ویرایش چهارم ترجمه بهرام پوستی 3 3788 wolf
سرعت دقيق نور در قرآن 4 770 hosseinkh
English chat 49 2567 fateme
عاقبت شوخی با استاد... 19 1328 norouzi
ارزش زندگی... 0 369 norouzi
اینم از سایپا که انقد تبلیغش رو میکنن..... 0 430 norouzi
حکایت یک سفارش محبت آمیز... 0 431 norouzi
9عمل زشتی که هر روز می بینیم! 0 482 norouzi
تفاوت ویندوز ۳۲ بیتی با ۶۴ بیتی در چیست ؟ 0 450 norouzi
باتری گوشی شما در کمتر از یک ثانیه شارژ می شود 0 435 norouzi
صندلی داغه حقیقت پرست 23 1382 haghighatparast
اللهم عجل لولیك الفرج 11 836 mazloomi
اینقدر بدم میاد از اینکه .... 382 9189 mazloomi
اینقدر خوشم میاد که .... 137 5175 mazloomi
یاد اون روزها بخیر 20 1204 mazloomi
قوانین و انتخاب نفرات 5 568 haghighatparast
صندلی داغ.................. 18 1033 Moosavi
مثلث خطر!!! 7 650 Moosavi
جزییات مهندسی مدیریت اجرایی 0 403 Moosavi
سلام پراید ! 35 1684 mazloomi
وصیت نامه... 1 372 darvishzade
آخرين پستم در سايت 5 606 mazloomi
سه درس از یک دیوانه... 0 344 norouzi
طنز تلخ!!! 0 310 darvishzade
مرد تاجری چهار زن داشت 20 1095 Moosavi
گلواژه های ماندگار 0 340 darvishzade
این متن را حتما بخونید 0 366 norouzi
آقای موسوی بازدید : 651 جمعه 1391/04/09 نظرات (0)
مفاهیم: آلیاژ چیست؟ مفاهیم: آلیاژ چیست؟ دانش > دانش - همشهری آنلاین: حدود 120 عنصر شناخته شده در دنیا وجود دارد که بشر بسته به نیاز خود و خواص این عناصر از آن‌ها یا ترکیباتشان استفاده می‌کند. فلزات دسته‌ای از عناصر هستند که از دیرباز مورد استفاده انسان قرار گرفته‌اند. با گذشت زمان، کشف فلزات بیشتر و پیشرفت علم، فلزات بیشتری استفاده شدند و برای آن‌ها کاربردهای متنوع‌تری در نظر گرفته شد. اما هرچه نیاز‌ها و کاربرد‌ها تنوع یافته است، متخصصان به دنبال بهره‌گیری مناسب‌تر از فلزات موجود برآمدند و در نهایت روی به ترکیب فلزات آوردند و به این ترتیب آلیاژ پدید آمد. آلیاژ ترکیبی از 2 یا چند فلز با یکدیگر، یا یک فلز با عناصر غیر‌فلزی است. عمل آلیاژ کردن به منظور بالا بردن کیفیت، بهبود خواص فیزیکی یا مکانیکی فلزات انجام می‌شود. گاهی هم متخصصان برای یک فرآیند احتیاج به ماده‌ای با خصوصیات ویژه دارند که عناصر موجود فاقد آن خاصیت هستند، در این صورت هم آلیاژ کردن می‌تواند ماده‌ای جدید با خواص مورد نظر را تولید کند. برای ساخت یک آلیاژ، اطلاع کامل از خواص و خصوصیات فیزیکی و مکانیکی و شیمیایی عناصر اولیه الزامی است. مواردی چون قابلیت انحلال، شعاع اتمی، وزن مخصوص، نقطه ذوب و .... عناصر، پارامتر‌های تاثیر‌گذار در انتخاب عناصری است که امکان آلیاژ کردنشان با یکدیگر وجود دارد. برای تهیه آلیاژ، باید پیوند اتمی بین عناصر شکل بگیرد که برای این منظور از تکنیک‌های مختلفی استفاده می‌شود. گاهی هر دو فلز تا نقطه ذوبشان حرارت داده می‌شوند و مذابشان با هم ترکیب می‌شود و گاه به مذاب یکی، پودر فلز دیگر اضافه می‌شود. آلیاژهای معروف فولاد را می‌توان شناخته‌شده‌ترین آلیاژ برای عموم مردم نامید. این آلیاژ پایه آهن است، یعنی آهن بیشترین درصد تشکیل دهنده آن است که با کربن ترکیب شده است. اگر به این ترکیب مقداری کروم اضافه شود، فولاد ضد‌زنگ به دست می‌آید. طلای را هم باید جذاب‌ترین آلیاژ موجود در بازار بدانیم. البته طلا یک عنصر خالص است، اما آنچه ما با نام طلا بر دست و گردن می‌آویزیم، یا به عنوان سکه طلا خریداری می‌کنیم، آلیاژی از طلا، مس، نقره، روی، نیکل و پالادیوم است. طلای خالص با عیار 24 آن‌قدر نرم است که نمی‌توان از آن برای ساخت سکه یا زیور‌آلات استفاده کرد، در نتیجه آن را با عناصر دیگر آلیاژ می‌کنند که بر حسب وجود مقدار طلا در آلیاژ حاصل، عیار طلا مشخص می‌شود. طلای ۱۸ عیار باید طبق قانون شامل 75 درصد از طلای خالص باشد. آن‌چه به عنوان طلای زرد استفاده می‌شود، آلیاژی از طلا، مس و نقره است. اما طلای سفید که بعضی آن را با پلاتین اشتباه می‌گیرند، آلیاژی از طلا، نیکل، پالادیوم، نقره و روی است که معمولا برای آنکه سفید‌تر جلوه کند، یک لایه روکش رودیم بر روی آن می‌کشند. ترکیب مس و روی هم آلیاژی به نان برنج به وجود می‌آورد که از دیگر آلیاژهای شناخته شده است. امروزه در صنایع پیشرفته مانند هوا‌فضا آلیاژ‌ها و سوپر‌آلیاژ‌های پایه نیکل و پایه تیتانیوم کاربرد فراوانی دارند.
به نقل از همشهری آنلاین
آقای موسوی بازدید : 424 شنبه 1391/03/20 نظرات (1)
آشنایی با گچ

گچ از جمله مصالحی است که در صنایع ساختما‌ن‌سازی از اهمیت خاصی برخوردار است. قدمت استفاده بشر از گچ به حدود 5000 سال قبل می‌رسد (دیواره‌های قبرهایی در مصر که مربوط به آن دوران است به‌وسیله گچ اندود شده است). در ایران نیز استفاده از گچ به زمان حکومت اشکانیان می‌رسد.

گچ از پختن و آسیاب کردن سنگ گچ به‌دست می‌آید. سنگ گچ از گروه مصالح ساختمانی کلسیم‌دار است و از لحاظ فراوانی در طبیعت در ردیف پنجم می‌باشد.

گچ تقریباً در تمام نقاط جهان یافت می‌شود و در ایران در مناطقی مانند کویر مرکزی و اطراف تهران، آذربایجان، جاجرود و اطراف مشهد یافت می‌شود.

سنگ گچ به فرمولCaSo4.2H2O از سنگ‌های ته‌نشستی است و میل ترکیبی شدیدی دارد و به همین خاطر به طور خالص یافت نمی‌شود، این سنگ بیش‌تر به‌صورت ترکیب با آهک، خاک رس، کربن و اکسیدهای آهن یافت می‌شود. (سنگ گچ موجود در طبیعت بیش‌تر به‌صورت مخلوط با آهک و خاک رس است)

- سنگ گچ به دو صورت یافت می‌شود:

الف) سولفات کلسیم آبدار که به آن ژیپس (گچ خام) گویند.
ب) سولفات کلسیم بدون آب (CaSo4) که به آن ایندریت گویند.

- سنگ گچ خام خود به 4 صورت یافت می‌شود:

الف) سنگ گچ مرمری: این سنگ جزو سنگ‌های زینتی می‌باشد و در گچ‌پزی کاربرد ندارد.

ب) سنگ گچ مطبق: این سنگ به صورت لایه لایه می‌باشد و مصرف گچ‌پزی ندارد.

ج) سنگ گچ خوشه‌ای: این سنگ نیز به صورت تارهای ابریشم به هم چسبیده است که مصرف گچ‌پزی ندارد.

د) سنگ گچ معمولی: این سنگ غیربلوری بوده و فراوان‌ترین نوع سنگ گچ است که مصرف گچ‌پزی دارد.

سنگ گچ خالص بی‌رنگ است، امّا چون سنگ گچ بصورت خالص یافت نمی‌شود، این سنگ در رنگ‌های خاکستری (به دلیل ترکیب با کربن)، بی‌رنگ، زرد روشن، کبود یا سرخ رنگ (به ‌دلیل ترکیب با اکسیدهای آهن) در طبیعت یافت می‌شود.

- گچ دارای خواص زیادی است که از آن جمله می‌توان موارد زیر را نام برد:

1-
رنگ سفید و خوش‌آیند

2- زودگیر بودن: ملات گچ در حدود 10 دقیقه سخت می‌شود. (برای همین است که استفاده از این ملات برای تیغه‌های 5 سانتی‌متری و طاق‌های ضربی (که برای چیدن هر ردیف آجر باید ردیف قبلی سخت شده و در جای خود ایستا باشد،) بهتر است.

3- ارزانی و فراوانی

4- اکوستیک و ضد صدا بودن: گچ تقریباً بین 60 تا 75 درصد ارتعاشات صوتی را می‌تواند جذب کند.

5- مقاومت در مقابل آتش‌سوزی: چون گچ سخت شده مانند سنگ‌گچ دارای 2 مولکول آب تبلور است، اگر لایه گچ در مقابل حرارت ناشی از آتش‌سوزی قرار بگیرد این آب تبلور در اثر حرارت دوباره از گچ جدا شده و به‌صورت یک لایه از آب در مقابل آتش قرار گرفته و برای مدت 2 تا 3 ساعت می‌تواند در مقابل سرایت آتش به فضاهای دیگر مقاومت کند.

6- ازدیاد حجم به هنگام سخت شدن: در حدود 1 درصد حجمش ازدیاد پیدا می‌کند و پس از خشک شدن تقلیل حجم پیدا نمی‌کند (برعکس بقیۀ ملات‌ها).

7-
رنگ‌پذیری

8- سخت شدن

9- دارا بودن خاصیت پلاستیسیته

‌‌- مهم‌ترین و اصلی‌ترین مشکل گچ این است که مقاومت کمی در مقابل آب و رطوبت دارد و بهتر می‌توان گفت که اصلاً مقاومتی ندارد. لایه‌های سفیدکاری اگر در مجاورت رطوبت قرار گیرند، طبله کرده و به‌صورت جدا از هم روی دیوار ظاهر می‌شوند (پس از خشک شدن رطوبت نیز این حالت در گچ باقی مانده و گچ به حالت اولیه خود باز نمی‌گردد) . بخاطر همین حالت گچ است که از آن در مکان‌هایی که با آب در تماس هستند (مانند حمام و آشپزخانه) استفاده نمی‌شود. از گچ در مناطق مرطوب مانند مناطق شمالی ایران نیز استفاده نمی‌شود، در این مناطق برای سفیدکاری بیشتر از سیمان سفید یا آهک استفاده می‌کنند‌. برای آن که گچ را در مقابل رطوبت مقاوم کنند، باید گچ ایندریت را کاملاً پودر کرده و آن را در محلول زاج (زاجها سولفات‌هایی مضاعف هستند که فرمول کلی آن‌ها M2So4.R2(So4)3.24H2O می‌باشد که در آن M نماینده یک فلز قلیایی مانند پتاسیم یا آمونیوم می‌باشد و R نماینده یک فلز سه ظرفیتی مانند آلومینیوم یا کُرم است و معمولاً در اصطلاح عموم، زاج به زاج سفید گویند) خمیر کرده و دوباره به کوره برده و تا 500 درجه سلسیوس حرارت می‌دهیم، سپس آن را به آسیاب برده و به گرد گچ تبدیل می‌کنیم که در مقابل آب مقاوم بوده و طبله نمی‌کند.

- مقدار آبی که 1 کیلوگرم پودر گچ احتیاج دارد تا ملات شود از لحاظ تئوری 0.2 لیتر است یعنی تقریباً 20 درصد وزن گچ ولی عملاً برای آن‌که شکل‌پذیری بهتری در ملات گچ ایجاد شود باید به ملات گچ در حدود70 تا 80 درصد وزنش آب اضافه نمود.

- گچ ساختمانی مرغوب آن گچی است که زمان گرفتن آن زودتر از 8 دقیقه شروع نشود و حداکثر از 25 دقیقه دیرتر شروع به گرفتن نکند. پایان سخت شدن آن نیز نباید زودتر از 20 دقیقه و دیرتر از 1 ساعت باشد. گچ سخت شده شکل‌پذیری خود را از دست می‌دهد.

- برای آنکه ملات گچ روی بتن بچسبد، ابتدا روی بتن گیبتون می‌زنند و سپس روی آن ملات گچ را می‌کشند.

- گچ در موقع ملات‌سازی گرما تولید می‌کند به‌طوری که حدوداً 15 تا 20 درجه گرم‌تر از محیط می‌شود. بهتر است ملات گچ را در دماهای کمتر از 5 یا 6 درجه بالای صفر مصرف نکنیم.

- گچ کشته، گچی است که هیچ وقت سخت نمی‌شود و تا قبل از خشک شدن حالت پلاستیسیته خود را از دست نمی‌دهد. ضخامت گچ کشته نباید از 1 mm تجاوز کند چون در غیر این صورت پوسته پوسته شده و از سطح کار جدا می‌شود.

- وزن مخصوص گچ در کل ton/m30.85 تا 1.4 است، ولی این عدد برحسب ریزی و درشتی دانه‌ها و همچنین لرزیده و نلرزیده آن فرق می‌کند.

- قطر بزرگ‌ترین دانه گچ مورد استفاده در کارهای ساختمانی نباید از mm 0.6 بزرگ‌تر باشد و 90 درصد آن باید ریزتر از mm 0.15 بوده و 99.5 درصد آن باید ریزتر از mm 0.2 باشد. هرقدر دانه‌های گچ ریزتر باشند گچ مرغوب‌تر است.

- مقاومت فشاری گچ سخت شده بیش از kg/cm2 30 و مقاومت کششی آن بیش از kg/cm 25 می‌باشد.

- ملات گچ اگر در مجاورت آهن، روی و سرب قرار بگیرد با آن ترکیب شده و تولید سولفات می‌کند و در نتیجه موجب ضعیف شدن قطعه به‌کار رفته می‌شود.

- از دوغ‌آب گچ برای پر کردن درزهای طاق ضربی استفاده می‌کنند.

دوغ‌آب گچ را قبل از ازدیاد حجم گچ مصرف می‌کنند و ملات گچ را بعد از ازدیاد حجم گچ مصرف می‌کنند.


(به نقل از همشهری آنلاین )

درباره ما
بر آنیم تا محیطی علمی در عین حال شاد و با وقار برای شما عزیزان فراهم آوریم و در راستای رفع نیاز های شما می کوشیم ما را از انتقادات و پیشنهادات و همینظور نظرات خود راجع به پست های وبلاگ و مطالب انجمن محروم نفرمایید
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    ضمینه فعالیت سایت را تعیین کنید (می توانید چند گزینه بزنید)
    آمار سایت
  • کل مطالب : 195
  • کل نظرات : 103
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 799
  • آی پی امروز : 90
  • آی پی دیروز : 86
  • بازدید امروز : 179
  • باردید دیروز : 247
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 624
  • بازدید ماه : 624
  • بازدید سال : 32,320
  • بازدید کلی : 1,003,342